lauantai 24. huhtikuuta 2010

Great Ocean Road

Great Ocean Road
Då vi endast har 3 veckor kvar här i OZ har vi nu börjat vår slutspurt. Vi lämnade Beechworth o vår kära Aussifamilj 20.4 för the Great Ocean Road.I Beechworth jobbade vi d senaste 2 veckor med att plocka kastanjenötter.Vi hade tänkt oss att stanna kanske 3 veckor hos familjen Heabich-Roberts men medan vi njöt av lyxliv o trevligt sällskap märkte vi plötsligt att 6 veckor hade gått. Det var alltså dags att åka vidare.

Vi hyrde en bil i Melbourne, det blev en Hyndai Getz som fick bli vårt nya hem de nästa 3 dagarna så vi döpte den nya familjemedlemmen Kirppu. 3 nätter sov vi i bilen, det var tre tunga nätter. Men great ocean road gjorde det allt värt.
Vi körde med den otroligt fina spiral vägen längs kusten, en dag var vi säkert på tio olika Lookout points + några vattenfall. Vi våga oss inte i havet det var alldeles för kallt fast surffarna tyckte inte det. Vi såg säkert hundra surffare vid dom populäraste ställerna och några lite här och där längs vägen!Sen kom vi till dom 12 apostlarna var endast sex finns kvar! Havet äter upp limestone kusten och bildar de vackra "stolpparna". Apostlarna var enriktig turist mecka, så in och ut och vi var på vägen igen.

Den sista etappen mot Adelaide var ganska tråkig och farlig. Vägen går lite in i landet och det är bara raka efter raka. I skymningen blir vägarna farliga då kengururna börja röra på sig, de här självmords kandidaterna är riktiga idioter! De väntar på att bilen kommer nära och sen hoppar de ut framför. Vi hade ett nära på fall men som tur var Maria på alerten och hann bromsa ner!

Nu är vi framme i Adelaide och har vårt nästa äventyr färdigt planerat!Imorgon börjar vi köra mot Alice Springs genom öknena. Vi har ordnat en relocate car åt oss, nånslags 4wd/campervan. Vägen blir lång ca. 1500 km men vi har båda sett framemot dethär sen vi första gången landade i Australien. Nu är det dags för The Real Outback!

Ha det bra och Glada Vappen!Posted by Picasa

1 kommentti:

  1. Härligt härligt! Akta er för sandstormar haha! Blir säkert jännä att åka in i landet! Glada Vappen!! omppu

    VastaaPoista